Tuesday, May 24, 2011

Akhirnya Siap Sudah...Yahoo!!!


Alhamdulillah syukur akhirnya siap passport kami..Sebenarnya passport mama ayah dah settled lama dah..cuma passport umar br je dpt buat..hahahha buat passport ni ada ke nak g mana2 luar negara ni..jgn buat je tp nanti passport cantik bersih x berisi cop..hehehhe

Masa buat passport tu ok la x lama..X sampai sejam lepas submit form dah leh collect passport tu..kebetulan kami pergi hari Khamis lepas, org pun x berapa nak ramai...Tq pada staf2 Immigration Sabah KK..

InsyaAllah cuti sekolah ni ayah nak bawa kami g jln2 ke Brunei..bukan apa dah alang2 kami di Sabah ni, amik kesempatan nak ke sana..Perjalanan darat dijangka amik masa 6 jam..n kome nak tahu??sekurang2nya 6 pos border kami kena tempuh..itu pun kalu ikut jalan yg betul..mana taknya kuar masuk sarawak brunei nak ke Bandar Seri Begawan..mudah2an mudahla urusan perjalanan kami..

Tapi duit Brunei Dollar besar kan..kalau kte RM100 tukar ke BND dlm 40 je dpt..emm xde la nak shopping sgt kot..syukur mama ada pak sedara kami panggil "pak may",stay sana..jadi kami bermalam di umah beliau..rasanya kos penginapan dah x payah fikir..kos makan pun x perlu kot..hahahhaa "cik aziah" kata don worry pak may belanja..hehehee..alhamdulillah..

So tunggu la ya..try snap gmbr byk2 n story mory disini...InsyaAllah Sabtu ni 28 May kami berangkat..kami x lama di sana..Isnin 30 May balik sabah sudah..sbb pak may n cik aziah pun nak bercuti ke KL..tgk anak2 mereka..

Ehh jap...mama ni leh ke kuar negara ni..nanti sampai border naya je..x leh kuar..dah check immigration belum ni??check jap...taraa....

Nama Tuan/Puan TIDAK termasuk di dalam senarai hitam peminjam ingkar PTPTN yang tidak dibenarkan untuk ke luar negara.

Sebarang pertanyaan atau kemusykilan sila hubungi Hotline PTPTN di nombor 03-2080 4455.

Alhamdulillah syukur...rasanya xde halangan nak gi Brunei ni..kalau diizinkan Allah,mudah2an perjalanan ini dipermudahkan dan diberkati Allah..doakan kami sihat n lapang je..selit sikit gambar muka pasport umar n pasport2 kami..

Photobucket,

Photobucket

8 comments:

mya said...

jgn lupa shopping kain kat brunei.
murah2!

Irma Rizal said...

ya ke maya??
hehehe diharuskan..

cik tipah lenggang said...

hamboiii..menantu ibu dh ada pasport ek..cpt dtg sini jumpa sofia..hehee

Irma Rizal said...

CTL: hehehe boleh2..
ko doakn ya..moga kami murah rezeki..

Murni Delights said...

wah snoknyer g brunei..nnti update gmbar tau ngan tempat2 menarik..

Irma Rizal said...

MD: insyaAllah harap ada kesempatan nak bergambar nanti..

Krsty Pinky said...

behnye la pi brunei...
nak ikuttttt

Irma Rizal said...

krsty..hehehe ada yg best n ada yg x best..hahhaa..tp byk yg best..penat x ilang lg ni..