Saturday, July 2, 2011

Saya Sgt Suka Nak Mencuba...


Hari ni mood nak blogwalking blog2 masakan n resepi kawan2..sgt suka tgk gmbr menu2 korang..sgt cantik nampak menyelerakan..n saya sgt suka nak mencuba..tp adakala nya x berapa nak jadi..n adakalanya membantutkan perasaan saya yg sgt berkobar2 nak buat bile susahnye nak dpt bahan2 resepi di sini..

Saya sgt suka nak mencuba buat kuih tradisional..so far yg saya teringin nak buat, kuih tepung pelita, kuih seri muka, kuih onde2, kuih kaswi..saya pernah mencuba buat kuih lapis tp huhuhu lembik la..x menjadi..sudahnya kena mkn pakai sudu..waaa...apa susah sgt ke nak membuatnye..tgk pd resepi n cara membuatnye tidak la sesusah mana..

Apa2 saja yg saya buat sgt malu nak tempek kat blog or fb wall..sbb sgt x menarik..pernah cuba mcm2 kek, kek oren, kek batik, (see!!! yg senang kek batik ni pun x jadi sgt!!!), muffin la..mostly lembap di tgh..adakah salah aku membancuhnya atau salah teknik dlm panaskn oven atau bahan x cukup timbang, atau MEMANG AKU NI X BERBAKAT LANGSUNG???

Tp ada satu yg saya suka sgt buat bile tiba hari nak raya..saya suka buat biskit raya..so far biskut2 raya saya menjadi..n biskut yg kerap sy buat bile tiba nye syawal ialah biskut semperit..sedap woo...hahhaha angkat bakul ya..sbb biskut senang buat..memang bakar sampai keras..dah nama biskut..cuma jgn bagi hangit sudah la..kak SueAleen kata, kalau ema leh buat biskut raya, sure ema leh buat Macaroon..hehehe ya ke??x pernah try..tp tgk mcm byk pantang larang la..takut x menjadi juga..xpe one fine day i'll try it..hehehe cuma bile la one fine day tu...

4 comments:

Norhaida said...

rilek koim.. never try never fail.. bila dah lama2 ko pakar la.. cuba smpi berjaya! ok

Irma Rizal said...

ok tq haida..
semangat nak cuba tu memang ada..
cuma bile nak mencuba tu x tahu..hehhehee

fiza said...

Cuba...jgn tak cuba, practise make perfect ☺☺☺

Irma Rizal said...

tq fiza..emm ya br je berapa ari lepas buat puding jagung..
alhamdulillah menjadi..
husband kata ok..