Thursday, August 27, 2009

Juadah Berbuka 06 Ramadhan 1430H


Assalammualaikum wbt..sudah pun masuk 06 Ramadhan..syukur setakat ni alhamdulillah posa..tp dah kantoi 2 hari..xpe la kan..yg penting ganti n byr fidyah..entry kali ni bukan apa..hehehe tgk mcm best je ramai bloggers share apa yg di masak..x nak missed juga la..juadah berbuka ari ni amatlah simple..bergoreng saja..hari ni nak rest skit..Rezeki murah plak ari ni dpt sup tulang..yummy. sedap...tuan umah beri..TQ makcik Hjh Ai Ling..tp sayang x sempat amik gambar..time dpt nak dekat buka, hahaha...lupa dah lahap dulu...yg best duk Sabah ni buka awai..kul 1827 kami dah buka..hampa semenanjung b'buka 1930 kami dah nak Isyak..tp sahur awai la..kul 0442 dah imsak..apa pun sila la hayati masakan ku yg teramat simple ni ya..



Udang & Sotong Goreng Tepung


Cucur Roti Bawang


Sup Sayur Sawi Pendek


Lompat Tikam (hehehe ni beli..)


hehee ok la kan..semlm menu SotoNasi Impit & Bergedil sayang lak x amik gmbr..sebelum tu buat Puding Sagu Santan..giliran moreh di surau..Lepas ni kalau rajin masak amik gmbr share la kat blog ni ya..tq sgt pd yg sudi menikmati juadah ni..huhuhu cik somi tercinta la..xpe ya abang hari ni lauk simple je..kenyang kan..

3 comments:

Lady of Leisure said...

menu simple tapi sangat menyelerakan.. lady suka sup sayur.. menghirup sup sayur sambil makan dengan nasi putih sedap sangat...

takpe kak irma, kantoi poser leh ganti n fidyah balik nanti.. yg penting kak irma n baby sihat..
:)

Irma Rizal said...

emm tq lady..
akak pun suka sup sayur..
mudah2an akak n baby sihat hendaknya..amiin..
tp lady masak pun sedap2 kan..
special kdg2 akak tgk menu nye..

mama thieya said...

adoii... sedap nyerr