Tuesday, September 15, 2009

Ho ho Balik Kampung...Hati Girang..




(Kad Raya Khas Buat semua Followers blog ku tersayang)

Assalammualaikum wbt..hehhe topik ni la paling bersemangat nak jot down...beg pakaian ku usah di kata la sejak 2 minggu lepas lagi sudah tersedia..tinggal nak zip je..hehehe..sampai suami tercinta ku berkata lama dah beg ni kat sini..bile nak berubah tempat..hahaha...

Huhuhu cite pasal balik kampung ni..kami sgt la jealous pd hampir majoriti cikgu semenanjung yg bertugas di Sabah ni..sbb dorg dah ada yg sampai KL td..kebanyakan bertolak blk semenanjung besok..memandangkan besok hari Rabu, cuti awam bagi Sabah, lalu kebanyakan sekolah sambung cuti sampai khamis n jumaat..maka apa lagi cikgu2 ni peluang keemasan la..balik la..wa..wa..masa last week mula2 dgr dorg ni blk awal, ok lagi..maintain relax je..tp bile dah tiba masa nya hua hua..rasa jealous juga n terfikir napa x beli tiket blk awal ya..xpe la..sumenye ada hikmah nya..sudah ditentukan Allah..hehehe nak sedapkan hati..

Apapun mudah2an dapatla kami balik beraya..mudah2an diizinkan Allah tuk naik flight ni..sebelum blk ni kena check up dulu dgn SMC Sabah..gynea akan scan tgk condition baby..harap sgt sumenye ok..jadi kalau ok leh la balik..amiin..tiket kami 20hb raya pertama sadis tak?flight kul 10 pg dr KK,sampai KLIA kul 12.25 tghari..1st time siot takbir pg raya tidak di samping family tercinta..huhuhu mujur la ada husband tercinta..so rasanya ok la kot..mana tahu ya dgr takbir mlm raya sedih lak meleleh ayaq mata..xpe la..bak kata org raya dimana2 sama ja..ya ke..hua hua hua...

Dan semestinya blk raya ke kampung sgt bermakna berbuat kami..sbb hehehe perut dah buncit..buncit ada baby tau..tu yg lg bersemangat nak blk..walaupun berdebar juga nak blk naik flight ni, tp hanya mampu panjatkan doa moga Allah lindungi n pelihara kesihatan diriku n kandungan sepanjang perjalanan balik ni..amiin..Buat Ma Abah, Ma n Abah mertua, Angah n Dayah, Ipar Duai ku..hehehe nantikan kepulangan kami ya..Jangan lupa amik kami di KLIA nanti k..Wassalam..

Balik Kampung - Sudirman

Perjalanan jauh tak ku rasa
Kerna hati ku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata
Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembira
Balik kampung oh oh
Hati girang
Ho..ho..Balik kampung..
Hati girang..
Terbayang wajah2 yang ku sayang
Satu2 tersemat di kalbu
Pasti terubat rindu di hati
Menyambut kepulangan ku nanti

3 comments:

Lady of Leisure said...

safe journey balik kampung..
slamat hari raya maaf zahir dan batin...
:)

Irma Rizal said...

salam lady..
selamat hari raya maaf zahir batin buat lady sekeluarga juga ya..
masak sedap2 ya sayang..
TQ..

suealeen said...

selamat hari raya
maaf zahir batin
thanks for the online card